Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
egy 20 cm átmérőjű tortakarikához
A tésztához:
A túrókrémhez:
A csokoládémázhoz:
Továbbá:
A díszítéshez:
A vajat és a csokoládét egy edényben lassan felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra keverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a csokoládé és a vaj keverékét, majd a tejfölt.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
A sütőt légkeveréses fokozaton előmelegítjük 170 oC-ra. A tortakarikát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és beleöntjük a tésztát. A középső rácson körülbelül 60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
A túrókrémhez az összes hozzávalót jól összekeverjük.
A kihűlt tortát egy hosszú kenyérvágó késsel vízszintesen három részre vágjuk.
Egy tortatálra (vagy forgatható tortaállványra) helyezzük. Megkenjük 3 evőkanál karamellkrémmel, és a tetejére vékony réteg túrókrémet teszünk. Rátesszük a második tortaalapot, és ismét megkenjük a karamellkrémmel és a túrókrémmel. Ráhelyezzük az utolsó tortaalapot, és egy spatula segítségével egyenletesen megkenjük a tortát a túrókrémmel. Húzzuk le az oldalán úgy, hogy a karamellkrém egy része átlátszódjon. Hagyjuk a tortát a hűtőben hűlni, amíg a krém meg nem szilárdul.
A csokoládét a habtejszínben lassan felolvasztjuk. Amint megfelelő állagú (nem túl folyós), a csokoládémázat egy kanállal a torta közepére kenjük, és kifelé haladva szétterítjük. Hagyjuk, hogy egy kevés lefolyjon az oldalán.
Amikor a csokoládémáz kezd megszilárdulni, a tortát pekándióval, makadámdióval, karamellizált aprított mogyoróval és csokoládépralinéval díszítjük. Tálalás előtt lehűtjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás