• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kakaós-diós és vaníliás keksz

Hozzávalók

Kakaós-diós tésztához:

  • 125 g hideg vaj
  • 125 g Koronás Porcukor
  • 1 tojás
  • 200 g liszt
  • 60 g darált dió
  • 0.5 tk őrölt fahéj
  • 15 g kakaópor

Vaníliás tésztához:

  • 300 g liszt
  • 200 g hideg vaj
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só

Elkészítés

Tegyük a lisztet, a porcukrot, (kakaót és darált diót) egy tálba. Adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, a tojást, sót (és fahéjat). Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a hozzávalókat, hogy sima tésztát kapjunk. Csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe kb. 30 percre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki  a tésztát  kb. 0,5 cm vastagra.

Az öblítő nélkül kimosott horgolt terítőt helyezzük a tésztára és óvatosan nyomjuk bele a sodrófa segítségével. Ezután lassan húzzuk le a tésztáról, és szúrjuk ki a kekszeket. Kb. 8-10 perc alatt süssük készre őket (vigyázzunk, hogy ne süljenek túl).

 

 

Videó

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Diós márvány

Karácsonyi kuglóf

Sütőtökös-banános sütemény karamellel

Epres-mandulás fehércsokis galette

Gyors mákos-tejfölös bögrés sütemény

Őszi, vegyes gyümölcsös galette

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".