Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Adagok száma: 16
Elkészítési idő: 60 perc
A kuglófhoz:
A díszítéshez:
A kuglóf:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel. Kivajazzuk és kilisztezzük a kuglóf sütőformát.
A vajat a cukorral habosra keverjük. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
Összekeverjük a lisztet, az őrölt pisztáciát, a darált mogyorót, a sütőport és a sót, majd a keverékhez adjuk.
A citromfűleveleket apróra vágjuk, és a natúr joghurttal együtt beledolgozzuk. Tipp: Ha a süteményt gazdag zöld színben szeretnénk tálalni, a joghurthoz adjunk zöld ételfestéket mielőtt belekevernénk.
A tésztát egyenletesen eloszlatjuk az előkészített kuglóf formában, és kb. 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A cukormázhoz kikeverjük a cukrot a tejjel vagy a citromfűsziruppal. Ha túl sűrű a máz, adjunk hozzá még egy kis tejet vagy szirupot.
Összeállítás:
A tortát kifordítjuk a formából, és rákenjük a mázat.
Megszórjuk apróra vágott pisztáciával.
Hagyjuk megszáradni a cukormázat, majd tálaljuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás