• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Képviselőfánk

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipetnyi só
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 5 dl tejszín
  • 4 db tojásfehérje
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor

Elkészítés

Öntsünk egy kis lábasba 1 deciliter vizet, tegyük hozzá a vajat és egy csipetnyi sót. Forraljuk fel, majd keverjünk bele lisztet. Addig kevergessük, míg az edény falától a tészta el nem válik. Vegyük le a tűzről, és még melegen, egyenként dolgozzuk el benne az egész tojásokat. Tegyük a masszát egy nyomózsákba és vajjal megkent, liszttel megszórt sütőlapra fél diónyi halmokat nyomjunk. Ha nincs nyomózsákunk, akkor teáskanál segítségével is elkészíthetjük a halmokat. Hagyjunk legalább két centiméter távolságot közöttük, mert sütéskor meg fognak nőni. Tegyük forró, 180-190 fokos sütőbe (hőlégkeveréses), és süssük 15–20 percig. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd a tetejét éles késsel vágjuk le. A krémhez keverjük ki csomómentesre a vaníliás pudingport pár kanál hideg vízzel. Forraljunk fel 8 dl vizet a 8 kanál cukorral és a vaníliás cukorral, majd lassan, állandóan kevergetve, csorgassuk bele a kikevert pudingport, és főzzük jó sűrűre. A tojások fehérjét verjük kemény habbá a 10 dkg cukorral, és keverjük a még forró pudingkrémhez. Kanalazzuk a krémet nyomózsákba, és töltsük meg vele a fánkok belsejét. Tetejére nyomjunk keményre felvert tejszínhabot, helyezzük vissza a levágott fánkok tetejét, és szórjuk meg vaníliás cukorral.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Céklás fészek

Csokigombok

Citromos-málnás pite

Beignet, a francia fánk

Vaníliás csillag glazúrral

Meggyes-mogyorós szelet

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".