• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Körte tiramisu

Hozzávalók

  • 3 db érett körte
  • 5 lap zselatin
  • 3 teáskanál étkezési keményítő
  • 1,5 dl fehérbor
  • 5 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 3 dl natúr joghurt
  • 50 dkg túró
  • 3 evőkanál mandulalikőr
  • 15 dkg babapiskóta
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Öntsük a bort egy lábasba, szórjunk hozzá két evőkanálnyi cukrot, majd forraljuk fel. Tegyük hozzá a meghámozott, magtalanított és kis kockákra felvágott körtét, majd egyszeri forralás után sűrítsük be a hideg vízzel elkevert keményítővel. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyjuk állni néhány percig. Míg a zselatin ázik, tegyük a túrót egy finomlyukú szitába, és nyomjuk át rajta, hogy finomabb és krémesebb legyen majd a krém. Tegyük a beáztatott zselatint egy kis lábasba, majd kis lángon állandóan kevergetve olvasszuk meg. Keverjük az áttört túróhoz a joghurtot, ízesítsük három evőkanálnyi cukorral, a mandulalikőrrel, majd vegyünk ki belőle egy szedőkanálnyit kis tálba. Keverjük a kis tálban lévő túróhoz a felolvasztott zselatint, majd az egészet keverjük a többi túrós keverékhez. Kanalazzunk a túrós töltelékből az üvegedény aljára, majd tegyük rá egymás mellé a babapiskótát. Jó alaposan csorgassuk meg a körtés szósszal, majd a tetejére ismét egy réteg túrós krém kerüljön. Ismét babapiskóta, körteszósz, és végezetül túrókrém réteg kerüljön a tiramisu tetejére. Egyengessük el a felületét simára, és pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a babapiskóta megpuhuljon. Tálaláskor bőven szórjuk meg a tetejét őrölt fahéjjal, majd vékonyra felszeletelt körtével dekoráljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Ribizlis focaccia

Gesztenyés fehércsoki-szalámi

Duplabogyós-tejpite

Sajtfánk

Máglyarakás

Vaníliás kifli

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".