• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mogyorókrémes habcsók

Hozzávalók

Az omlós tésztához:

  • 250 g liszt
  • 50 g darált mandula
  • 80 g Koronás Porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 220 g hideg vaj
  • 30 g kakaó

A habcsókhoz

  • 1 tojásfehérje ( kb. 30 g)
  • 1 csipet só
  • 60 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor

Összeállításhoz:

  • mogyorókrém 

 

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk a habcsók készítéséhez. A tojások sárgáját félretesszük az omlós tésztához. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét egy sóval. A cukrot lassan adagoljuk hozzá. Addig verjük a habot, amíg a cukor fel nem oldódik és a keverék fényes nem lesz. 

Melegítsük elő a sütőt 90°C-ra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral. Töltsük a tojáshabot egy csillag formájú fúvókával ellátott habzsákba, és nyomjuk a kis habcsókokat a tepsire. Szárítsuk őket a sütőben körülbelül 1,5 órán keresztül, majd vegyük ki őket és tegyük félre.

Az omlós tésztához dolgozzuk össze a hozzávalókat.  A tésztát tekerjük fóliába és 2 órán át pihentessük a hűtőben. A kinyújtott tésztából kör alakú formákat szúrjunk ki (a habcsókok méretének megfelelően), és sütőpapírral bélelt tepsin 170 °C-on kb 10 percig sütjük.

Kenjük meg a kekszeket mogyorókrémmel, és tegyünk a tetejükre egy-egy habcsókot. Helyezzük őket sütőpapírra és szórjuk meg kakaóval. 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Citromrolád

Olasz rizspite

Mogyorókrémes habcsók

Kávés-karamellás poke cake

Pekándiós banánkenyér karamell­szósszal

Mákos-diós smarni

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".