• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mákos muffin citrommázzal

Hozzávalók

  • 75 g Koronás Kristálycukor
  • 1 db citrom héja és leve
  • 155 g búzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • negyed teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 170 g görög joghurt
  • 1 db nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 60 ml étolaj
  • 1 púpozott teáskanál darált mák
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 2 vagy 3 evőkanál frissen facsart citromlé

Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a cukrot, citromhéjat, míg a cukor jó citromos lesz. Keverjük hozzá a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót, illetve a mákot. Egy másik tálban keverjük ki a joghurtot, tojást, vaníliát, citromlevet és olajat teljesen simára. Végül az olajos részt keverjük el a szárazanyagokkal.Töltsük muffinformákba és 200 fokon kb. 20 percig süssük a muffinokat légkeverés nélkül. Amíg sül, elkészíthetjük a bevonatot. A porcukrot a citromlével keverjük teljesen simára, csomómentesre. Folpackkal feddjük le légmentesen felhasználásig. A kisült muffinokat hagyjuk teljesen kihűlni, majd vastagon ecseteljük le a citromos mázzal.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Citromos-málnás muffin

Banános-áfonyás muffin

Csokis-málnás sajttorta muffin

Mákos muffin citrommázzal

Epres muffin

Marcipános muffin

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".