• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Málnás lepény

Hozzávalók

  • 1 pohár málnalekvár
  • 70 dkg málna
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg Koronás Porcukor
  • 1 csipetnyi fahéj
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 pohár búzaliszt
  • 1 pohár teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 0,5 csomag friss élesztő
  • 3 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipetnyi só

Elkészítés

A tésztához morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjunk hozzá félpohárnyi langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Egy keverőtálba szórjuk a liszteket és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd dagasztógéppel kezdjük el dagasztani, kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, majd a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is. Keverjük addig, még a tészta az edény falától kezd elválni. Tegyük langyos helyre, és kelesszük kétszeresére. Ha megkelt, borítsuk liszttel megszórt deszkára és nyújtsuk egy centiméter vastagságúra. Kenjünk ki egy közepes méretű tepsit vajjal, szórjuk meg liszttel és helyezzük rá a kinyújtott tésztát. Igazgassuk el a széleinél, hogy a tepsit teljesen kitöltse. Oldalainál nyomkodjuk kissé a peremére, hogy a málna leve sütéskor ne csorogjon majd ki. Kenjük meg a kinyújtott tésztát a málnalekvárral, majd szórjuk rá a málnaszemeket. Használhatunk az elkészítéséhez mélyhűtött gurulós málnát is. Tegyük egy keverőtálba a lisztet, morzsoljuk bele a hideg vajat, adjuk hozzá a porcukrot, csipetnyi fahéjat, sót és a vaníliás cukrot. Morzsoljuk jól össze, majd szórjuk a málnaszemekre. Tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon süssük 20–25 perc alatt készre. Készíthetjük friss, készen kapható kelt tésztából is.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Vaníliás csillag glazúrral

Nyuszibriósok

Hópehelykeksz cukormázzal

Meggyes rácsos

Túrós áfonyás zsemik

Diós krémes süti

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".