• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Marcipános-tojáslikőrös fonott kalács

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 csipet só
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tej

Elkészítés

A liszteket egy tálba mérjük, hozzákeverjük a cukrot, a sót, rámorzsoljuk az élesztőt, ráütjük a tojást, meglocsoljuk olvasztott vajjal és a langyos tejet is hozzáadva alaposan kidagasztjuk kézzel vagy géppel. A tésztát lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen a tésztát elfelezzük és 40x20 cm-esre nyújtjuk. A marcipánt lereszeljük és a tojáslikőrrel összedolgozzuk, az áfonyát belekeverjük és ezzel szórjuk meg a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, mint a rétest és a két rudat összefonjuk. Sütőpapírral bélelt téglatest formába tesszük a kalácsot és 20 percig letakarva pihentetjük. Megkenjük a tetejét tojásos tejjel és 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Erdei gyümölcsös-mandulás pite

Fekete-erdő tartlet

Csokis karamellpite

Gyors boszorkánysapka almás töltelékkel

Mogyoróvajas szaloncukor

Marcipános aszalt szilvás stollen

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".