Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
kb. 5-6 nagy boszorkánysapkához
A cukrot és a fahéjat egy tálban összekeverjük.
Az almát negyedeljük, eltávolítjuk a magházat, meghámozzuk, majd apró darabokra vágjuk. Egy tálba tesszük, és jól összekeverjük a cukor és a fahéj keverékének körülbelül felével.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, felső/alsó sütéssel, kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. Kivesszük a tésztát a hűtőből és azonnal felhasználjuk. Gyorsan dolgozzunk, különben a tészta a sütőpapírhoz ragad.
Kitekerjük a tésztát, és kb. 5-6 háromszögre vágjuk.
A tészta széles végére tesszük a cukros-fahéjas almát, felhajtjuk, és az oldalakat összenyomjuk. A felső szélét villával erősen megnyomkodjuk. A háromszög csúcsát oldalra hajlítjuk, hogy boszorkánysapka alakot formázzon. Ugyanígy járjunk el a többi háromszöggel is.
A boszorkánysapkákat a tepsire helyezzük, és egy kanál segítségével megszórjuk a maradék cukros-fahéjas keverékkel. A sütő középső rácsán kb. 18-22 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp: A boszorkánysapkákat lekvárral vagy mogyoró-nugát krémmel is megtölthetjük.
Megjegyzés: Ha kisebb boszorkánysapkákat szeretnénk, először vágjuk a tésztát vízszintesen ketté, utána vágjunk belőle háromszögeket.
Maradékból készült boszorkányseprű: A két külső, kisebb szélű háromszöget megszórjuk a cukros-fahéjas keverékkel, majd feltekerjük. Egy késsel néhány vágást ejtünk az egyik oldalán. Miután kihűlt, "nyársaljuk fel" egy Mikado kekszpálcikával.
Recept nyomtatás vagy megosztás