• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Meggyes torta

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 22 dkg Koronás  Kristálycukor
  • csipet só
  • 3 dl napraforgó olaj
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 20 dkg csokoládé
  • 15 dkg magvak (mogyoró, mandula) darabolva
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg fagyasztott meggy/meggybefőt
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • fél citrom facsart leve
     

Elkészítés

A tojásokat a cukorral felhabosítjuk, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a joghurtot, a darabolt csokoládét, a durvára vágott magvakat, sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a meggyet. Sütőpapírral bélelt 26 cm átmérőjű kerámiaformába simítjuk a tésztát és 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Ha nagyon pirul a teteje, alufóliával letakarjuk, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A krémhez a mascarponét a tejszínnel, a porcukorral és a citromlével felhabosítjuk és kemény habbá verjük. A krémet a kihűlt tortára kenjünk. Tálaláskor megszórhatjuk durvára vágott pisztáciával, mogyoróval.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres-habos szendvicsek

Duplabogyós-tejpite

Répás-mogyorós virágok

Diós krémes süti

Csokis-mandulás gyümölcskenyér

Datolyás-diós keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".