• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mézeskalács

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 12 dkg puha vaj
  • 20 dkg méz
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszer

Elkészítés

A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet, a tojásokat, a szódabikarbónát, a csipet sót és a fűszerkeveréket. Összeállítjuk a tésztát, fóliába tekerjük, 1 éjszakára behűtjük. Másnap lisztezzük a deszkát, tésztát, fél cm vastagra nyújtsuk, karácsonyi formákkal kiszúrjuk. 180 fokon aranyszínűre sütjük. Fémdobozban hetekig eláll. Puha, omlós.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszcsók

Kaiser smarni

Csokifészek tojásokkal

Ribizlis focaccia

Cseresznyés-sárgabarackos morzsás focaccia

Almás-diós crumble

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".