• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Almás-diós crumble

Hozzávalók

  • 3–4 db közepes méretű alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál Barna Nád Kristálycukor

A morzsához:

  • 75 g búzaliszt
  • 75 g zabpehely
  • 50 g dióbél felaprítva
  • 50 g Barna Nád Kristálycukor
  • 75 g hideg vaj

Elkészítés

Először elkészítjük a morzsát: a száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a kis kockákra darabolt hideg vajat, és kézzel összemorzsoljuk. Ha kész, félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy kb. 24 cm átmérőjű sütőtálat. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével, és rászórjuk a Barna Nád Kristálycukrot. Összeforgatjuk, és a sütőtálba tesszük. (Adhatunk hozzá egy mokkáskanál őrölt fahéjat is.) Rászórjuk a morzsát, és sütőbe toljuk. Kb. 30 percig sütjük, akkor jó, ha a morzsa kezd pirulni.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokifészek tojásokkal

Őszi, vegyes gyümölcsös galette

Marcipános-tojáslikőrös fonott kalács

Lekváros amarettini

Mandulás mini kalácsok

Mézeskalács keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".