• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mohito szirup

Hozzávalók

  • 1 nagy csokor menta
  • 1 kg Koronás Szirupcukor
  • ¾ liter víz
  • 4 cl fehérrum (nem kötelező)

Elkészítés

Öblítsük át a mentát és a leveleket szedjük le szárakról. Töltsük a vizet egy edénybe, oldjuk fel benne a szirupcukrot és főzzük addig, míg a szirup átlátszó nem lesz, majd öntsük rá a mentára. Hagyjuk állni a szirupot hűvös helyen 48 órán keresztül (fehér rummal ízesíthetjük a szirupot). Szűrjük le a szirupot, töltsük steril üvegbe, zárjuk le és helyezzük hűtőbe. A hosszabb eltarthatóság érdekében, az üvegbe töltés előtt forraljuk a szirupot 3 percig. A mohito koktél alapjaként a legmegfelelőbb a Hemingway vagy az arab menta intenzív illata, valamint mentolossága miatt.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mentás citrusos szörp

Mentás narancsszörp

Bazsalikomos citromszörp

Narancsos ananászszörp

Pitypangszörp

Eper-menta szörp

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".