• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Narancsos-almás répatorta sajtkrémmel

Hozzávalók

A tortához

  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 db alma
  • 20 dkg lágy vaj
  • 20 dkg Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 5 dkg őrölt dió
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál kandírozott narancshéj kockázva (orangeat)

A tetejére

  • 30 dkg natúr sajtkrém
  • 1 db citrom leve
  • 5 evőkanál Koronás Porcukor
  • 1 db sárgarépa

Elkészítés

Az almát és a sárgarépát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A tojásokat a cukorral legalább 5 percig habosítjuk robotgéppel. Hozzáadjuk a lágy vajat, a lisztet, a narancs reszelt héját, az őrölt diót, sütőport és a kandírozott narancskockákat, legvégén belekeverjük a reszelt alma-sárgarépa keverékét. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük és 180 fokon 40–45 perc alatt megsütjük. A sárgarépát megtisztítjuk és zöldséghámozóval vékony szeleteket vágunk belőle, majd enyhén cukros vízben 3 perc alatt megpároljuk a répát. A sajtkrémet a porcukorral és a citromlével elkeverjük, és kihűlt tortára kanalazzuk. A párolt répacsíkokból díszeket formázunk a tortára.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Húsvéti fészkek

Fordított szilvatorta (szilvás tarte tatin)

Sokmagos répatorta

Klementin torta

Diós répatorta narancsos krémmel

Almás-túrós mandulatorta (lisztmentes)

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".