• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Málnás Pavlova torta

Hozzávalók

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipetnyi só
  • 250 g Koronás Porcukor
  • 2 púpozott teáskanál kukoricaliszt
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 4 evőkanál málnalekvár Koronás Befőzőcukorral
  • 200 ml habtejszín
  • ízlés szerint friss málna

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 150 fokra. Egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre is szükségünk lesz. A tojásfehérjét kezdjük el habosítani egy csipet sóval. Mikor a tojás már habos, de még nem kemény, adjuk hozzá a porcukrot és a fehérborecetet. Majd verjük kemény, fényes habbá. Ha szép kemény és fényes a hab, szórjuk a tetejére a kukoricalisztet és egy spatulával teljesen keverjük el a habban. Az előkészített sütőlemezre kaparjuk ki a tojáshabot és egy spatulával formázzunk belőle magas, kör alakot. Tegyük be az előmelegített 150 fokos sütőbe, 45 percig süssük légkeverés nélkül. Utána kapcsoljuk le a sütőt és további fél órát hagyjuk benne. Amíg hűl, kicsit össze fog esni, de nem nagyon. Ez teljesen normális. Míg hűl a Pavlova, a tetejére málnából és Koronás Befőzőcukorból sűrű lekvárt főzünk és elterítjük a kihűlt Pavlova közepén. Végül, ha teljesen kihűlt, felvert tejszínhabbal és friss málnával díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Banántorta

Duplacsoki torta

Málnás Pavlova torta

Fordított karamellás körtetorta

Linzeres szilvás pite

Csokimousse tortácskák csokitojásokkal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".