• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Pekándiós csokis sütemény

Hozzávalók

  • 100 g egész pekándió
  • 100 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 20 g kakaópor
  • 6 tojás
  • 140 g puha vaj
  • 140 g Koronás Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • egy narancs reszelt héja
  • 100 g étcsokoládé
  • 70 g fehércsokoládé
  • 30-30 g étcsokoládé és fehércsokoládé a díszítéshez
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés

A tepsit kenjük ki puha vajjal, és szórjuk meg liszttel. Helyezzük sütőpapírral fedett tepsire a pekándiót, és süssük előmelegített sütőben 160°C-on kb 10 perc alatt aranysárgára , hagyjuk kihűlni, majd vágjuk apróra.

A lisztet, a sütőport és a kakaóport keverjük össze és szitáljuk át. Adjuk hozzá a pekándiót és a fehér csokoládét. Válasszuk szét a tojásokat. A vajat a cukor felével, a sóval és a narancshéjjal keverjük habosra, majd lassan adjuk hozzá a langyos, olvasztott étcsokoládét, és a tojások sárgáját.

A tojásfehérjét verjük jól fel, adjuk hozzá a maradék cukrot és keverjük krémesre. Felváltva keverjük hozzá a vajas és a lisztes részt. Öntsük a formába és simítsuk el. 160°C-ra előmelegített sütőben kb 45 percig süssük.

Fordítsuk ki a formából és hagyjuk kihűlni. Az étcsokoládét és a fehér csokoládét olvasszuk fel, és egy kanál segítségével díszítsük velük a süteményt.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Máglyarakás

Kelt kalács dióval, lekvárral

Aszalt gyümölcsös falatok

Lisztmentes muffin

Diós búrkifli

Kakaós kekszek

nyomdázott fondanttal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".