• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Pirospaprika lekvár

Hozzávalók

  • 2 kg paradicsompaprika
  • 10 db chili paprika
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 2 dl fehérbor ecet
  • 2 db citrom leve
  • 3 teáskanál só

Elkészítés

A paprikákat mossuk meg alaposan, majd tegyük egy tepsire. Forró sütőben, 170–180 süssük addig míg a héja barnulni nem kezd. Ha elkészült vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt paprikák héját húzzuk le, és vegyük ki a magházát. A paprikahúst tegyük egy nagy lábasba, kézi mixerrel segítségével pürésítsük. Adjuk hozzá a citromok kifacsart levét, a sót és a befőző cukrot. Keverjük jól össze, és forraljuk fel. Pár perc után öntsük hozzá az ecetet, és ízlés szerinti mennyiségű felkarikázott chili paprikát. Főzzük még öt percig, majd töltsük tisztára mosott befőttes üvegekbe a forrásban levő lekvárt. Azonnal zárjuk le a fedelével és fordítsuk fejre öt percre, így nem kell tartósítószert használni az eltevéséhez. Sült húsok, rizses és tojásos ételek, szendvicsek, sajtok remek kiegészítője lehet.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Fűszeres mandarinlekvár

Őszibarack­lekvár áfonyával

Pirospaprika lekvár

Mézes citromos almalekvár

Konyakos meggylekvár

Sárgabarack­lekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".