• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Fűszeres céklalekvár

Hozzávalók

  • 0,5 kg cékla
  • 0,25 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 1,0 dl vörösborecet
  • 4,0 dl almalé
  • 4-5 db szegfűszeg
  • 1,0 rúd fahéj
  • 1,0 tk őrölt kömény
  • 2,0 db babérlevél
  • 1,0 db alma
  • 1,0 tk só

Elkészítés

Az egész céklát megfőzzük, lehűtjük, és lehúzzuk a héját. Káposztareszelőn lereszeljük a megtisztított almával együtt, és beletesszük az edénybe. Hozzáöntjük az almalevet, az ecetet, beletesszük a szegfűszeget, a babért, a kettétört fahéjat, az őrölt köménymagot és a sót. Hozzákeverjük a befőzőcukrot, majd feltesszük főni. Állandó kevergetés mellett elkezdjük főzni, majd kis lángon forraljuk még kb. 10 percig, míg a habja el nem tűnik. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd pár percre fejre állítjuk. Kínálhatjuk hideg sültekhez, sajtokhoz, túrókrémhez, de nagyon finom füstölt halakhoz is.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Rozmaringos baracklekvár

Málna-szeder lekvár

Vodkás narancslekvár

Egreslekvár

Rumos ananászdzsem

Epres banándzsem

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".