• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Pörkölt mandulás cupcake

Hozzávalók

  • 3 szobahőmérsékletű tojás (M-es méret)
  • 120 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • kevés őrölt vanília vagy 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 120 ml olaj
  • 100 g tejföl
  • 80 g darált mandula
  • 120 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 150 g aprított pörkölt mandula

 a krémhez

  • 150 g mascarpone
  • 200 g tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 80 g  Koronás Porcukor
  • ½ teáskanál spekulatius fűszerkeverék
  • 1 teáskanál amaretto (ízlés szerint)
  • 150 g sovány túró

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, felső/alsó sütéssel, és kibélelünk 12 muffin sütőformát papírral.

A tojásokat a cukorral, a sóval és a vaníliával habosra verjük kb. 5-7 perc alatt.

A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük az olajat és a tejfölt.

Összekeverjük a lisztet a mandulával és a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz.

Hozzáadjuk a 120 g apróra vágott pörkölt mandulát, és fagylaltkanalat vagy kanalat használva a tésztát az előkészített muffin formákba töltjük.

A mandulás muffinokat előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez szükséges valamennyi hozzávalót a sovány túró kivételével egy keverőtálba tesszük, és rövid ideig nagy sebességgel keverjük, hogy krémes, szilárd keveréket kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy a tejszínes keveréket ne keverjük túl sokáig, különben megvajasodhat. Amint a krémet szilárdabbnak érezzük, már tökéletes is.

A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a sovány túrót, és a krémet egy csillag alakú díszítőcsővel ellátott habzsákba öntjük.

A tökéletes formázáshoz először a muffinok közepére nyomjunk egy kis krémet. Ezután kívülről befelé haladva díszítsük a tetejét, majd szórjuk meg a maradék pörkölt mandulával.

A pörkölt mandulás muffinok kb. 2-3 napig elállnak a hűtőben, de az első napon a legfinomabbak.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Eperpite

Nektarinos-diós Lepény

Kókuszos csokis keksztekercs

„Tükörtojás” szelet (tejszínes-barackos túrós szelet)

Csokis karamellpite

Spekulatius-praliné

kétféle bevonattal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".