• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Rácsos cseresznye­torta

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg Koronás Porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipetnyi só
  • 50 dkg magozott cseresznye
  • 5 dkg vágott dió
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 5 dkg darált keksz
  • 1 csomag pudingpor
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • tojássárgája

Elkészítés

Vajas tésztát készítünk. A lisztet a margarinnal morzsalékossá alakítjuk. Hozzákeverjük a porcukrot és a többi, receptben lévő nyersanyagot. Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. A tortaformát a tészta 2/3-ával kibéleljük, villával jól megszurkáljuk, majd 180 fokon félig megsütjük (kb. 15 perc). A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval 1 cm-es csíkokat vágunk, ezt fogjuk felhelyezni a töltelékre rács alakzatban: először az egyik irányban rakjuk fel egymástól kb. 1–1,5 cm-es távolságra a csíkokat, ezután ugyanígy a másik irányban, merőlegesen az előbbi csíkokra. Amíg a tészta sül, a magozott cseresznyét, a kristálycukrot, a pudingport, a darált kekszet és az őrölt fahéjat összekeverjük és a tésztaformába töltjük, amit előtte dióval megszórunk. A töltelékre helyezzük a tésztacsíkokat rácsos alakzatban, majd megkenjük a tojássárgájával. Visszatesszük a sütőbe kb. 20 percre. Kihűlés után szeleteljük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sárgabarackos-áfonyás torta

Citromos-mentás tarte

Duplacsoki torta

Kókuszos habcsóktorta

Húsvéti fészkek

Epres bodza tarte

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".