• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Rácsos cseresznye­torta

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg Koronás Porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipetnyi só
  • 50 dkg magozott cseresznye
  • 5 dkg vágott dió
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 5 dkg darált keksz
  • 1 csomag pudingpor
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • tojássárgája

Elkészítés

Vajas tésztát készítünk. A lisztet a margarinnal morzsalékossá alakítjuk. Hozzákeverjük a porcukrot és a többi, receptben lévő nyersanyagot. Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. A tortaformát a tészta 2/3-ával kibéleljük, villával jól megszurkáljuk, majd 180 fokon félig megsütjük (kb. 15 perc). A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval 1 cm-es csíkokat vágunk, ezt fogjuk felhelyezni a töltelékre rács alakzatban: először az egyik irányban rakjuk fel egymástól kb. 1–1,5 cm-es távolságra a csíkokat, ezután ugyanígy a másik irányban, merőlegesen az előbbi csíkokra. Amíg a tészta sül, a magozott cseresznyét, a kristálycukrot, a pudingport, a darált kekszet és az őrölt fahéjat összekeverjük és a tésztaformába töltjük, amit előtte dióval megszórunk. A töltelékre helyezzük a tésztacsíkokat rácsos alakzatban, majd megkenjük a tojássárgájával. Visszatesszük a sütőbe kb. 20 percre. Kihűlés után szeleteljük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Tejberizs­torta levendulás barack­röszterrel

Almás sajttorta Mézivel

Színes party-torta

Banános-kókuszos fordított torta

Mogyorós-banános habcsóktorta

Kókuszos habcsóktorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".