• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sárgabarackgombócos ekler fánk

Hozzávalók

kb. 15 darabhoz

A tetejére:

  • 50 g zsemlemorzsa
  • 20 g vaj

A choux (égetett) tésztához:

  • 50 g víz
  • 50 ml tej
  • 90 g vaj
  • 1 csipet só
  • 90 g liszt
  • 2 tojás

A sárgabarackos töltelékhez:

  • 500 g sárgabarack
  • 150 g Koronás Befőzőcukor 3:1
  • kevés őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor

A túrótöltelékhez:

  • 250 g túró
  • 250 g mascarpone
  • 2 csomag habfixáló
  • 50 g Koronás Kristálycukor

 

Ezen felül:

  • Koronás Porcukor Malom a megszóráshoz

Elkészítés

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk. Beletesszük a zsemlemorzsát, és közepes lángon, állandóan kevergetve addig pirítjuk, amíg illatos nem lesz. Majd félretesszük.

A tészta elkészítéséhez a vizet, a tejet, a vajat és a sót egy serpenyőbe tesszük, és kevergetve melegítjük, amíg a vaj teljesen felolvad.

Forrás előtt, folyamatosan kevergetve, fokozatosan hozzá adagoljuk a lisztet.

Addig folytatjuk a keverést, amíg a keverék be nem sűrűsödik, és minden jól össze nem áll. Egy tésztakaparóval mindig nyomjuk a keveréket kívülről a közepére.

Amint világos színű réteg képződik a tészta alján, vegyük le a tűzről.

Ezután hagyjuk a keveréket szobahőmérsékletűre hűlni. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, legalább fél percig. A tésztakeveréket egy sima vagy csillag alakú díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük.

Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra, felső/alsó sütéssel, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. Kb. 10 cm hosszú csíkokat nyomunk a tepsire, és megszórjuk a vajas morzsával. Kb. 25-30 percig sütjük, amíg az alsó harmaduk aranybarnára sül.

A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk. A befőzőcukorral és a vaníliával egy kis lábosba tesszük, jól összekeverjük, és állandóan kevergetve felforraljuk. Hagyjuk, hogy a sárgabarack kb. 2-3 percig puhuljon, majd levesszük a tűzről.

A túrótöltelékhez az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük, és közepes sebességgel keményre verjük.

Az ekler fánkokat vízszintesen félbe vágjuk, és megtöltjük a túrókrémmel. Ráteszünk 1-2 teáskanálnyi főtt sárgabarackot, majd ráhelyezzük a tetejét.

Frissen a legfinomabb.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Körtés-mákos rétes

Hot Cross Bun

Kakaós-diós keksz

pohártalp mintával

Tejbegríz­gombóc

Kókuszos marcipánrudak

Sütőtökös muffin pókhálóval

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".