• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Pekándiós csokis sütemény

Hozzávalók

  • 100 g egész pekándió
  • 100 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 20 g kakaópor
  • 6 tojás
  • 140 g puha vaj
  • 140 g Koronás Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • egy narancs reszelt héja
  • 100 g étcsokoládé
  • 70 g fehércsokoládé
  • 30-30 g étcsokoládé és fehércsokoládé a díszítéshez
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés

A tepsit kenjük ki puha vajjal, és szórjuk meg liszttel. Helyezzük sütőpapírral fedett tepsire a pekándiót, és süssük előmelegített sütőben 160°C-on kb 10 perc alatt aranysárgára , hagyjuk kihűlni, majd vágjuk apróra.

A lisztet, a sütőport és a kakaóport keverjük össze és szitáljuk át. Adjuk hozzá a pekándiót és a fehér csokoládét. Válasszuk szét a tojásokat. A vajat a cukor felével, a sóval és a narancshéjjal keverjük habosra, majd lassan adjuk hozzá a langyos, olvasztott étcsokoládét, és a tojások sárgáját.

A tojásfehérjét verjük jól fel, adjuk hozzá a maradék cukrot és keverjük krémesre. Felváltva keverjük hozzá a vajas és a lisztes részt. Öntsük a formába és simítsuk el. 160°C-ra előmelegített sütőben kb 45 percig süssük.

Fordítsuk ki a formából és hagyjuk kihűlni. Az étcsokoládét és a fehér csokoládét olvasszuk fel, és egy kanál segítségével díszítsük velük a süteményt.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Répás-narancsos polenta sütemény

Málnás zabszelet

Aranygaluska

Csokoládés-málnás brownie

Mogyorós aranygaluska meggyszósszal

Citromos-málnás pite

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2022 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".