• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sósmogyoró-szelet

Hozzávalók

  • 400 g cukrozott sűrített tej
  • 350 g sós mogyoró
  • 110 g fehér pillecukor
  • 50 g vaj
  • 120 g krémes mogyoróvaj

Elkészítés

A sűrített cukrozott tejet egy teflonos gyümölcskenyér formába öntjük. A tetejét alufóliával lezárjuk, majd előmelegített 200 C-os sütőben légkeverés nélkül 1 órán át sütjük úgy, hogy a tepsibe 2 cm magas vizet öntünk köré. Mikor a sűrített tej kihűlt, egy kb. 20x25 cm-es, magas peremű tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral. A sós mogyoró háromnegyedét egyenletesen terítsük el a tepsiben, a többit tegyük félre. Egy forralóban olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a pillecukrot és addig melegítsük folyamatos keverés mellett, míg az egész feloldódik. Ekkor adjuk hozzá a mogyoróvajat is, és azt is olvasszuk fel a keverékben. Végül öntsük hozzá a sűrített tejet is, majd az egészet keverjük egyenletes, sima krémmé. Most a krémet öntsük az elterített mogyoróra egyenletesen. A tetejét szórjuk meg a félretett mogyoróval. Tegyük erősen hideg hűtőbe, és egy napig hagyjuk állni. Másnap vizezett, sima pengéjű éles késsel szeleteljük fel. Fogyasztásig hűtőben tároljuk a szeleteket.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Almás rétes kuglóf

Pisztáciás kuglóf

Túrófánk

Cseresznyés-mandulás pite

Epres-habos szendvicsek

Kókuszos répakuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".