• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Sárgabarackos lepény túróval

Hozzávalók

Egy 20x30 cm-es adaghoz
Tészta:

  • 150 g tönkölyliszt
  • 75 g rozsliszt
  • 190 g vaj
  • 30 g  Sugars of the World Barna Nád Kristálycukor
  • 2 g só
  • 45 ml fehérbor

Töltelék:

  • 250 g túró
  • 200 g tejföl
  • 10 g vaníliás cukor
  • 40 g Koronás Kristálycukor

Díszítéshez:

  • 500 g friss sárgabarack, vagy kompót
  • 50 g fenyőmag
  • 10 g Koronás Porcukor
  • mentalevél

 

Elkészítés

Mindkét fajta lisztet, a kockákra vágott hideg vajat, a cukrot és a sót egy tálba tesszük, és finom, omlós tésztává dolgozzuk. A legvégén hozzákeverjük a hideg fehérbort, és gyors mozdulatokkal újra összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 10-15 percig a hűtőben pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett munkalapon 20 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk a tésztát.

A töltelékhez a túrót, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük, és a szélektől kb 2-3 cm-re a tésztára kenjük. A szélek maradjanak töltelék nélkül. A kimagozott friss sárgabarackot vagy kompótot a vágott felével felfelé helyezzük a krém tetejére. A süteményt szórjuk meg fenyőmaggal, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb.35-40 perc alatt süssük ropogósra.

Díszíthetjük friss mentával, és ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Nektarinos-sárgabarackos túrós rétes

Chilis mandulás karika

Almarózsa

Nektarinos-diós Lepény

Csokis-mandulás gyümölcskenyér

Málnás sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".