• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Szerelmesek palacsintája

Hozzávalók

kb. 6 darabhoz

A töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • kevés őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 500 g tej
  • 50 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 250 g habtejszín
  • 200 g friss málna

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 375 g tej
  • 180 g liszt
  • 30 g fagyasztva szárított málna (elhagyható)

Ezen felül:

  • némi olaj a sütéshez
  • Koronás Porcukor Malom a szóráshoz

Elkészítés

A pudingporból, a cukorból és a tejből a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük a vaníliapudingot, szitán átpasszírozzuk, közvetlenül a felszínére terítünk egy fóliát (hogy ne képződjön rajta bőr), és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

A habtejszínt kemény habbá verjük, és kézzel (nem géppel) a vaníliás pudingba forgatjuk. Egy időre a hűtőszekrénybe tesszük.

A tojásokat a sóval 2-3 perc alatt habosra verjük, majd a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a többi hozzávalót, és addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk.

Egy nagy, tapadásmentes serpenyőt kikenünk egy kevés olajjal, és egy kis adag tésztát öntünk a serpenyő közepébe. Gyorsan megforgatjuk a serpenyőt minden irányban, hogy a tészta egyenletesen és vékonyan elterüljön benne. Kb. 1 perc elteltével megfordítjuk a palacsintát, és a másik oldalát is egy percig sütjük.

A palacsintát megkenjük a pudinggal, megszórjuk málnával, összehajtogatjuk vagy feltekerjük, megszórjuk porcukorral, és még melegen elfogyasztjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Gofri mangópürével

Gesztenyés morzsasüti marcipánnal

Csokis mandulás keksz

Francia toast

Kalács

Pisztáciával és mandulával

Képviselőfánk

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".