• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Szilvás gombóc

Hozzávalók

A tésztához

  • 550 g burgonya
  • 100 g liszt
  • 1 csapott evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db kisebb tojás
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 9 szem szilva
  • őrölt fahéj
  • 9 teáskanál Koronás Aranybarna Cukor

Elkészítés

A burgonyákat héjában megfőzzük enyhén sós vízben, majd még melegen meghámozzuk és áttörjük őket. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, búzadarát, olajat és tojást, majd egynemű tésztává gyúrjuk a masszát. Enyhén lisztezett asztalon fél centi vastagra kinyújtjuk, majd 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzetbe teszünk egy kimagozott szilvát, amelynek a közepébe egy kiskanál fahéjas cukrot is szórunk. Becsomagoljuk a szilvákat a tésztával. Lobogó vízben készre főzzük a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére, onnantól még kb. 3 percig főzzük őket. Főzés után pirított zsemlemorzsába forgatjuk a gombócokat, majd melegen, porcukorral meghintve tálaljuk őket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szilvás tiramisu

Fekete-erdő tartlet

Meggyes sütemény fahéjas morzsával

Sajtfánk

Narancsos keksz

Csokicseppekkel

Epres csokis minipite

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".