• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Szilvás gombóc

Hozzávalók

A tésztához

  • 550 g burgonya
  • 100 g liszt
  • 1 csapott evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db kisebb tojás
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 9 szem szilva
  • őrölt fahéj
  • 9 teáskanál Koronás Aranybarna Cukor

Elkészítés

A burgonyákat héjában megfőzzük enyhén sós vízben, majd még melegen meghámozzuk és áttörjük őket. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, búzadarát, olajat és tojást, majd egynemű tésztává gyúrjuk a masszát. Enyhén lisztezett asztalon fél centi vastagra kinyújtjuk, majd 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzetbe teszünk egy kimagozott szilvát, amelynek a közepébe egy kiskanál fahéjas cukrot is szórunk. Becsomagoljuk a szilvákat a tésztával. Lobogó vízben készre főzzük a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére, onnantól még kb. 3 percig főzzük őket. Főzés után pirított zsemlemorzsába forgatjuk a gombócokat, majd melegen, porcukorral meghintve tálaljuk őket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Éclair csokikrémmel

Csillaglinzer

Diós-narancsos bejgli

Bodzás-epres palacsinta

Mini húsvéti koszorúk mogyoró­krémmel

5 hozzávalós málnás kosárka

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".