• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Szoknyafánk

Hozzávalók

  • 45 dkg sima liszt
  • 3 db tojás
  • 2,5 dkg Koronás Porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél narancs reszelt héja
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál ecet
  • Koronás Porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A lisztet tálba mérjük és a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk a tésztát. Tésztagéppel/sodrófával vékonyra nyújtjuk a tésztát, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd egy fakanalat a közepébe állítunk, és a tésztát körbeforgatjuk, „szoknyát csinálunk” neki. Közepesen forró olajban/180 fokos sütőben kisütjük őket. Ha a fánkok mindkét oldala aranybarnára sült, papírtörlőre szedjük.  Porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Lisztmentes muffin

Karácsonyi Cakepops

Málnás sütemény

Barack­lekváros-csokis babka

Beignet, a francia fánk

Mogyorós aranygaluska meggyszósszal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".