• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Túrókrémes palacsintatorta

Hozzávalók

a palacsintához

  • 600 ml tej
  • 6 tojás
  • 310 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • némi vaj (a serpenyőbe)

a túrókrémhez

  • 200 ml tejszínhab
  • 250 g túró
  • 300 g mascarpone
  • 90 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor

 

a díszítéshez

  • áfonya
  • Porcukor Malom

Elkészítés

A palacsintatésztához a tejet és a tojásokat habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, és jól összekeverjük, hogy homogén tésztát kapjunk.

A tésztát egy kicsit pihenni hagyjuk, hogy a légbuborékok távozni tudjanak.

Egy 20 cm átmérőjű, tapadásmentes serpenyőt felmelegítünk (ne legyen túl forró), és enyhén kikenjük vajjal.

Egy merőkanál segítségével a palacsintatésztát a forró serpenyőbe öntjük, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Tányérra tesszük és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínhabot kemény habbá verjük. A túrót, mascarponét és a cukrot simára keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A krém egy részét félretesszük a feltéthez.

A tortalapra helyezünk egy palacsintát, és egy vékony réteg túrókrémet kenünk rá.

A krém tetejére egy újabb palacsinta kerül, és addig ismételjük a folyamatot, amíg a krém el nem fogy. A tetejére palacsinta kerüljön.

A maradék krémet egy díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük. A palacsintára nyomjuk a krémet, és áfonyával szórunk rá. Megszórjuk cukorral.

A palacsintatortát fogyasztásig hűtőbe tesszük. A könnyebb szeletelhetőség érdekében legalább 2 órán át kell hűteni.

Megjegyzés: A torta előző nap is elkészíthető. De tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten „melegedni” egy órán át.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Báránykás muffinok

Diós répatorta

Fehércsokis torta barackkal

Pudingos szív túrós tésztából

Csirkés muffin

Narancsos kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".