• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Túrós-mandulás fonatok

Hozzávalók

  • 20 dkg túró
  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg Koronás Porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 5 evőkanál olaj
  • fél dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg áfonya
  • csipet só
  • 5 dkg szeletelt mandula 
  • tej a kenéshez

Elkészítés

Az alapanyagokat a mandula kivételével egy keverőtálba mérjük és összedolgozzuk kézzel, vagy robotgép keverőkarjával. Lisztezett felületen átdolgozzuk a tésztát és 6 részre osztjuk. A részeket további 3 részre vágjuk, mindegyiket vékony hengerré sodorjuk, majd hármas fonással összefonjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük a fonatokat. tejjel lekenjük és szeletelt mandulával megszórjuk. 180 fokos sütőben 35–40 perc alatt megsütjük őket.

Vajjal, lekvárral, vagy önmagában kínáljuk Koronás Porcukorral megszórva.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos mangós rolád

Kókuszos csokis keksztekercs

Kelt kalács dióval, lekvárral

Kávés-karamellás poke cake

Kókuszos marcipánrudak

Szőlős-csokis gyümölcskenyér

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".