• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Túrós-mascarponés torta

Hozzávalók

18 cm átmérőjű tortaforma

  • 5 tojás
  • 180 g Koronás Kristálycukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 175 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
     
  • 80 ml bodzavirágszirup

A túrós-mascarpone töltelékhez

  • 4 zselatinlap
  • 500 g sovány túró
  • 250 g mascarpone
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 2 evőkanál citromlé
     
  • Szárított bodzavirág és rózsaszirmok a díszítéshez
  • vaj a kenéshez
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel. Kivajazzuk a tortaformát, és megszórjuk zsemlemorzsával.

A piskótatésztához a tojásokat erőteljesen felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg a keverék világossárga és habos nem lesz, és térfogata megduplázódik.

A lisztet a sütőporral átszitáljuk, és egy csipet sóval óvatosan a tojásos keverékhez keverjük.

A kivajazott és morzsázott tortaformába öntjük, és kb. 40 percig sütjük, amíg világosbarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük!

Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.

A sovány túrót összekeverjük a mascarponéval és a cukorral.

A zselatinlapokat kinyomkodjuk, és egy edényben, nagyon alacsony hőfokon megolvasztjuk. Belekeverünk 3 evőkanálnyi túrós-mascarpone keveréket. Levesszük a tűzről, és a zselatinkeveréket a maradék túrós-mascarpone keverékhez adjuk. Végül a citromlével ízesítjük. Lefedjük és hűtőben 2 órán át hűtjük.

A kihűlt piskótát félbevágjuk, és megkenjük a bodzavirágsziruppal.

Kivesszük a hűtőből a túrós-mascarpone krémet és megtöltjük vele a tortát, a maradék krémet pedig a külső oldalára és a tetejére kenjük. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.

A szárított virágokkal díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokis-diós áfonyás keksz

Gofri mangópürével

Epres habroló

Pudingos szív túrós tésztából

Húsvéti palacsinta

Mini almás rétes nyárson

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".