• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Lekváros amarettini

Hozzávalók

  • 30 dkg őrölt mandula
  • 15 dkg Koronás Kristálycukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 3 dkg Koronás Porcukor a forgatáshoz
  • 5 dkg sárgabaracklekvár

Elkészítés

A tojásfehérjéket a mandulával, a cukorral összekeverjük, a kissé ragacsos tésztát fóliába csomagoljuk és 1 órára lehűtjük. Ezt követően nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk, s ezeket porcukorba forgatjuk. A porcukros gombócokat sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük, majd fakanál végével lyukat nyomunk a közepükbe. A mélyedésekbe lekvárt töltünk. 180 fokon 15 percig sütjük őket, majd kihűtjük. 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Áfonyás-ananászos répakocka

Csokis karamellpite

Pisztáciás kuglóf

Gyümölcsös morzsasüti

Aszalt gyümölcsös kuglóf

Barackos lepény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".