• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Túrós nyuszikekszek

Hozzávalók

  • 400 g liszt
  • 200 g túró
  • 50 ml tej
  • 1 tojás
  • 100 ml olaj
  • 70 g Koronás Porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 csipet só
  • 20 g sütőpor
  • 80 g vaj (a lekenéshez)
  • 80 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor (a forgatáshoz)
  • 1 cs vaníliás cukor (a forgatáshoz)

Elkészítés

A túrót, a tejet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, valamint a tojást, a citromhéjat és az olajat tegyük egy tálba, és dolgozzuk jól össze. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd ezt is adjuk a túrós részhez és gyúrjuk sima tésztává.

Melegítsük elő a sütőt, majd kissé lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 0,5 cm vastagra. Szúrjuk ki a nyusziformákat, vagy más húsvéti formát. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg a tetejüket olvasztott vajjal. Süssük a nyuszikat körülbelül 10 percig, közben keverjük össze a finomszemcséjű kristálycukrot a vaníliáscukorral.

Miután kivettük a nyuszikat a sütőből, ismét kenjük meg őket olvasztott vajjal, és forgassuk őket a vaníliáscukorba. Ezután egy rácson hagyjuk őket kihűlni.

Tipp: A túróval készült tészta frissen a legfinomabb. 1-2 napig eltartható légmentesen lezárt tárolódobzan, de ez a típusú tészta gyorsan kiszárad.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos-mandulás golyók

Gomb-keksz

vegán

Egyszerű alapkeksz

Mogyorós keksz lekvárral

Sütőtökös zabkeksz

Pókos keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".