• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Kakaós-diós és vaníliás keksz

Hozzávalók

Kakaós-diós tésztához:

  • 125 g hideg vaj
  • 125 g Koronás Porcukor
  • 1 tojás
  • 200 g liszt
  • 60 g darált dió
  • 0.5 tk őrölt fahéj
  • 15 g kakaópor

Vaníliás tésztához:

  • 300 g liszt
  • 200 g hideg vaj
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só

Elkészítés

Tegyük a lisztet, a porcukrot, (kakaót és darált diót) egy tálba. Adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, a tojást, sót (és fahéjat). Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a hozzávalókat, hogy sima tésztát kapjunk. Csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe kb. 30 percre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki  a tésztát  kb. 0,5 cm vastagra.

Az öblítő nélkül kimosott horgolt terítőt helyezzük a tésztára és óvatosan nyomjuk bele a sodrófa segítségével. Ezután lassan húzzuk le a tésztáról, és szúrjuk ki a kekszeket. Kb. 8-10 perc alatt süssük készre őket (vigyázzunk, hogy ne süljenek túl).

 

 

Videó

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Málnás sütemény

Kelt kalács dióval, lekvárral

Karácsonyi karamelles, fehércsokis piskótatekercs

Mogyoróvajas kókuszgolyók

Bodzás-epres palacsinta

Szilvás galette

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2022 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".