• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Diós-narancsos bejgli

Hozzávalók

Tésztához: 

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg sertészsír
  • 1 dl víz
  • 15 g élesztő
  • 5 dkg Koronás Porcukor
  • 1+1 db tojássárgája

Töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • 10 dkg kandírozott narancshéj kockázva (orangeat)
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

A lisztet a vajjal, a zsírral, a porcukorral, a tojássárgájával, a sóval összeöntjük egy keverőtálba. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, elkeverjük, majd a tésztához adjuk, és jól eldolgozzuk. Három részre osztjuk. A tölteléket összekeverjük, majd a tésztát 3 mm vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. A hajtás alulra kerüljön. Tojássárgájával megkenjük és egy éjszakára hideg helyre tesszük. Másnap 180 fokon, előmelegített sütőben 40 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szőlős, boros sült palacsinta

Tejszínes-szedres almáspite

Karácsonyi koszorú

Epres-mandulás fehércsokis galette

Kakaós Battenberg-sütemény

Narancsos-joghurtos tésztatorony

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".