• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Epres-fahéjas csiga

Hozzávalók

  • 400 g liszt
  • 1 teáskanál só
  • 35 g Koronás Kristálycukor
  • 3 g élesztő
  • 260 ml tej
  • 65 ml étolaj
  • 375 g eperlekvár
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 375 g szeletelt eper
  • 160 g Koronás Porcukor
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 1 nagy csipet őrölt fahéj
  • 3 ek tej

Elkészítés

Az instant élesztőt keverjük össze a cukorral és a tejjel, majd tegyük félre 5 percre felfutni. Adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját, dolgozzuk ki a tésztát, majd 1–2 órán át hagyjuk a duplájára kelni. Mikor a tészta megemelkedett, keverjük össze a lekvárt a fahéjjal. A tésztát nyújtsuk kb. 50x40 cm-re, kenjük meg a lekvárral, szórjuk meg a szeletelt eperrel. Csavarjuk fel, majd szeleteljük 1,5–2 cm-es darabokra. Az így kapott csigákat szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tegyük szorosan és 15–20 percen át hagyjuk kelni. 175 fokra előmelegített sütőben addig süssük őket 25–30 percen át, míg szép színt kapnak. Míg sülnek, az öntet hozzávalóit egy tálban keverjük össze. Mikor a sütőből kivesszük a készre sült csigákat, azonnal csurgassuk vagy ecseteljük le őket az öntettel. Hagyjuk teljesen kihűlni a csigákat. Kihűlés után szépen szét lehet szedni őket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokoládés-diós kalács

Téli mázas-diós kockák

Gesztenyés csokoládéfelfújt

Nektarinos-diós Lepény

Kókuszos répakuglóf

Szilvás tiramisu

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".