• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Karamellöntet

Hozzávalók

  • 150 g Koronás Kristálycukor
  • 200 ml habtejszín
  • 50 g vaj (sótlan)
  • 1 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés

A kristálycukrot egy alaposan megtisztított edényben elkezdjük melegíteni. Karamellizálás közben nem szabad keverni, legfeljebb néha megrázogatni, különben összeállnak a kristályok, és nem olvadnak fel újra. Ha a cukor szép sötétbarna, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a vajat és a sót, majd visszatesszük a tűzre. Ha a vaj elolvadt, ismét levesszük a tűzről az edényünket, és jöhet bele a tejszín: praktikus, ha a tejszínt kissé felmelegítjük (nem forraljuk!), úgy kevésbé fog összeveszni a forró karamellel. Ha ezzel is simára kevertük, visszatesszük a tűzre, és egyneműsítjük pár percig. Tegyük félre hűlni! Ilyenkor a kóstolás még tilos, hisz a karamellünk forró.

A kész karamell hűtőben hetekig eláll, fagyasztva pedig hónapokig. Melegítéssel tudjuk folyósítani.
Minél több tejszínt veszünk a receptbe, annál folyékonyabb lesz öntetünk, illetve minél kevesebbet, annál nyúlósabb karamellt kapunk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Karamellöntet

Fügemustár

Epres pohárkrém ropogós morzsával

Szerencsemalacok

Epres jégkrém­szendvics

Birsalma­krém­leves

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".