• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Szerencsemalacok

Hozzávalók

Az élesztős tésztához

  • 65 g Koronás Kristálycukor
  • 250 ml tej
  • 500 g liszt
  • 1 kocka élesztő (vagy 2 csomag száraz élesztő)
  • 60 g puha vaj
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 1 tojás a lekenéshez
  • 2 evőkanál tej

Dekoráláshoz:

  • 3 ek Koronás Porcukor
  • 1 ek tej
  • 1 csipet fekete ételpaszta színező

Elkészítés

A langyos tejben elkeverünk 1 teáskanálnyi kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A tetejére szórunk egy kis lisztet. Fedjük le és hagyjuk állni körülbelül 10 percig. Helyezzük a lisztet egy tálba. Az élesztős tejet a vajjal, a kristálycukorral és a sóval tésztává gyúrjuk. A tálat konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 50 percig kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra alsó és felső hőfokra. Gyúrjuk újra a tésztát, nyújtsuk ki kb.0,5 cm vastagságúra, és vágjunk ki belőle 8 db, egyenként 9 cm átmérőjű kört, majd tegyük a tepsire. A maradék tésztából vágjunk ki 8 darab, egyenként 2 cm átmérőjű kört. Helyezzük a kis köröket a nagy körök alsó harmadába. Kötőtű segítségével szúrjunk két orrlyukat a kis körökbe.

A maradék tésztából vágjunk ki 16 háromszöget (1,5-2 cm hosszú/oldal) a füleknek. Tojással rögzítsük a füleket a nagy tésztakarikákra.

Hagyjuk kelni a szerencsemalacokat 15 percig. Egy tojást 2 evőkanál tejjel keverjünk el, és kenjük meg vele a szerencsemalacokat. Kb. 13-15 percig süssük.

Díszítés: A porcukrot a tejjel keverjük simára, hogy a szemeket rá lehessen festeni. Hagyjuk megszáradni. Színezzük meg a maradék cukorkeveréket egy nagyon kevés fekete ételfestékkel, és készítünk vele pupillákat a szemekben.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Gesztenyés hajó

Almás-diós falatok

Lekváros linzer kockák

Citromos-málnás pite

Kókuszos mangós rolád

Gluténmentes (GM) amerikai palacsinta mentás eperszósszal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".