• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mohito szirup

Hozzávalók

  • 1 nagy csokor menta
  • 1 kg Koronás Szirupcukor
  • ¾ liter víz
  • 4 cl fehérrum (nem kötelező)

Elkészítés

Öblítsük át a mentát és a leveleket szedjük le szárakról. Töltsük a vizet egy edénybe, oldjuk fel benne a szirupcukrot és főzzük addig, míg a szirup átlátszó nem lesz, majd öntsük rá a mentára. Hagyjuk állni a szirupot hűvös helyen 48 órán keresztül (fehér rummal ízesíthetjük a szirupot). Szűrjük le a szirupot, töltsük steril üvegbe, zárjuk le és helyezzük hűtőbe. A hosszabb eltarthatóság érdekében, az üvegbe töltés előtt forraljuk a szirupot 3 percig. A mohito koktél alapjaként a legmegfelelőbb a Hemingway vagy az arab menta intenzív illata, valamint mentolossága miatt.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Pitypangszörp

Orgonaszörp

Eperszörp

Gyömbéres narancsszörp

Pitypangméz

Citromfűszörp

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".