• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Barack­lekváros-csokis babka

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 8 dkg lágy vaj
  • 1 dl langyos tej
  • 10 dkg baracklekvár
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • 8 dkg étcsokoládé vagy csokicsepp

Elkészítés

A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lágy vajat ill. a langyos tejet, majd az egészet alaposan kidagasztjuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, majd fél cm vastagra kinyújtjuk. Lekvárral megkenjük, megszórjuk a kakaóporral, majd az apróra vágott étcsokival/csokicseppel. Feltekerjük, mint a rétest, majd hosszában a rudat félbevágjuk és összefonjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy kenyérsütő formát és ebbe tesszük a babkát. Tetejét kevés langyos vajjal megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 40 perc alatt pirosra sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Bodzás palacsinta eperlekvárral

Őszi Malakoff torta

Gyors rebarbarás túrós papucs

Ropogós puffasztott rizs-oreo szelet

Gluténmentes (GM) amerikai palacsinta mentás eperszósszal

Diós répatorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".