• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Beignet, a francia fánk

Hozzávalók

  • 45 dkg liszt
  • 2 pohár kefir
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 1 csipet só

Elkészítés

A lisztet tálba mérjük, hozzákeverjük a szódabikarbónát, a csipet sót, az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, majd a liszthez adjuk. Hozzákeverjük a kefirt és a tejet és meleg helyen duplájára kelesztjük. Gazdagon lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és éles késsel nagyjából 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Forró olajban kisütjük, majd gazdagon megszórjuk porcukorral. Egy adagból kb. 30 db fánk készíthető.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Citromos-málnás pite

Spekulatius-praliné

kétféle bevonattal

Csokis mangós tekercs

Bukta

Tejszínes-szedres almáspite

Sósmogyoró-szelet

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".