• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Csokis mangós tekercs

Hozzávalók

A csokoládés piskótához:

  • 4 tojás szétválasztva
  • 40 g Koronás Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • egy citrom reszelt héja
  • 50 g Barna Nád Kristálycukor
  • 60 g liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 50 g darált dió

A mangós krémhez:

  • 2 érett mangó husa pürésítve
  • 1 mangó felkockázva
  • 50 g Barna Nád Kristálycukor
  • 4 lap zselatin
  • egy citrom leve
  • 200 ml tejszín
  • 30 g olvasztott étcsokoládé
  • csokidara

Elkészítés

A piskótához a tojások sárgáját, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat habosra keverjük. A tojásfehérjét a nádcukorral krémes habbá verjük, majd a tojássárgás keverékhez adjuk. A lisztet és a kakaót átszitáljuk, belekeverjük a mogyorót, és óvatosan a masszához forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a két érett mangót felaprítjuk, összekeverjük a nádcukorral és finomra pürésítjük. A zselatint bő hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd meleg citromlében felengedjük és a mangós keverékhez öntjük. A tejszínhabot enyhén felverjük, és óvatosan a mangós masszához forgatjuk. A krémet a piskótára kenjük, és hűtőben 30 percig hűlni hagyjuk.

A harmadik, felkockázott mangót rászórjuk a sütemény egyik felére, majd óvatosan feltekerjük, és még egy órát hűtjük. Olvasztott csokival, csokidarával díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Gomb-keksz

vegán

Kakaós-diós keksz

pohártalp mintával

Mandulás mini kalácsok

Almás pite muffin

Csokis mangós tekercs

Magvas gyümölcskenyér

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".