• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokis mangós tekercs

Hozzávalók

A csokoládés piskótához:

  • 4 tojás szétválasztva
  • 40 g Koronás Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • egy citrom reszelt héja
  • 50 g Barna Nád Kristálycukor
  • 60 g liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 50 g darált dió

A mangós krémhez:

  • 2 érett mangó husa pürésítve
  • 1 mangó felkockázva
  • 50 g Barna Nád Kristálycukor
  • 4 lap zselatin
  • egy citrom leve
  • 200 ml tejszín
  • 30 g olvasztott étcsokoládé
  • csokidara

Elkészítés

A piskótához a tojások sárgáját, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat habosra keverjük. A tojásfehérjét a nádcukorral krémes habbá verjük, majd a tojássárgás keverékhez adjuk. A lisztet és a kakaót átszitáljuk, belekeverjük a mogyorót, és óvatosan a masszához forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a két érett mangót felaprítjuk, összekeverjük a nádcukorral és finomra pürésítjük. A zselatint bő hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd meleg citromlében felengedjük és a mangós keverékhez öntjük. A tejszínhabot enyhén felverjük, és óvatosan a mangós masszához forgatjuk. A krémet a piskótára kenjük, és hűtőben 30 percig hűlni hagyjuk.

A harmadik, felkockázott mangót rászórjuk a sütemény egyik felére, majd óvatosan feltekerjük, és még egy órát hűtjük. Olvasztott csokival, csokidarával díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Florentine

Lekváros csigák

Diós-narancsos bejgli

Epres-habos szendvicsek

Nektarinos-sárgabarackos túrós rétes

Mogyorós-fügés rétes

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".