• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Bukta

Hozzávalók

A tésztához:

  • ½ kocka élesztő
  • 60 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 100 ml tej
  • 400 g búzafinomliszt
  • 50 g forró vaj
  • Só, citromhéj, vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 150 g sárgabaracklekvár
  • vagy powidl (szilvalekvár)
  • Vaníliaszósz
  • 1 liter tej
  • 4 evőkanál Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 csomag Vaníliás cukor
  • 20 ml rum (40%-os)
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 100 g olvasztott vaj

Porcukor Malom a megszóráshoz

Elkészítés

A tésztához (előtészta) az élesztőt egy kevés sütőcukorral, a tej felével (langyosan) és egy kevés búzaliszttel sűrű tésztává keverjük. Búzaliszttel megszórjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg a felszínén repedések nem jelennek meg. Az előtésztát a többi hozzávalóval sima, közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztát 4x4 cm-es darabokra vágjuk, megtöltjük baracklekvárral vagy szilvalekvárral, a sarkokat középre hajtjuk, és óvatosan összenyomkodjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki.

Minden egyes buktát olvasztott vajba mártjuk, és egy tepsiben elrendezzük. A buktákat meleg helyen kelni hagyjuk, amíg a duplájára nem nő a térfogatuk. Ismét megkenjük olvasztott vajjal, és 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

A vaníliamártáshoz a tej felét a cukorral, a vaníliás cukorral és a rummal felmelegítjük. A maradék tejet összekeverjük a pudingporral, és a felmelegített tejhez keverjük. Rövid ideig főzzük. Sütés után a buktákat ismét megkenjük forró vajjal, és megszórjuk cukorral. Vaníliaszósszal tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Bosziujjak

Körte tiramisu

Mogyorós kiflik

Diós márvány

Sósmogyorós karamellpite

Aszalt barackos kókuszos répagolyók

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".