• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Vaníliás csillag glazúrral

Hozzávalók

A tésztához:

  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só

A glazúrhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 200g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 1 tk citromlé
  • 1-2 csepp ételfesték

Elkészítés

Tegyük a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálba, majd adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, a tojást és a sót. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe kb. 30 percre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát és szúrjuk ki a kekszeket. 8-10 perc sütés után hagyjuk teljesen kihűlni őket.

Tegyük a tojásfehérjét egy tálba, és kezdjük el kissé felverni, majd fokozatosan adjuk hozzá  a porcukrot és a citromlevet. Kb. 10 percig keverjük habverővel. A glazúr akkor lesz jó, ha lassan folyik le a habverő lapátjáról. Ha túl szilárd lenne, cseppenként adjunk hozzá citromlevet. A glazúrt helyezzük habzsákba és vonjuk be a kekszek teljes felületét. A márványos hatás eléréséhez az ételfestéket tegyük egy fogvájóra, helyezzünk el pontokat a fehér glazúrban a segítségével, majd a fogvájóval húzzuk szét a pontokat tetszőlegesen. 

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Diós márvány

Zabpelyhes-meggyes sütemény

Almás-mákos sütemény

Diós búrkifli

Sütés nélküli epres zebra torta

Almás rétes kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".