• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Cseresznyés-sárgabarackos morzsás focaccia

Hozzávalók

Hozzávalók egy normál vagy nagy sütőtálhoz

A morzsához

  • 60 g liszt
  • 40 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 csipet só
  • 20 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Az élesztős tésztához

  • 500 g liszt
  • 250 ml tej
  • 150 ml víz
  • 10 g friss élesztő vagy ½ csomag instant élesztő
  • 100 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • Kevés őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A tetejére

  • 150 g sárgabarack
  • 150 g kimagozott cseresznye
  • Répaolaj

Elkészítés

A tészta elkészítéséhez az összes hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és fakanállal addig keverjük, míg nagyon folyékony és ragadós keveréket nem kapunk.

A tésztát meleg helyen 2 órán át kelni hagyjuk. A legjobb, ha ez idő alatt megnedvesített kézzel 30 percenként nyújtjuk és hajtogatjuk. Ehhez fogjuk meg a tészta egy darabját a szélénél, óvatosan emeljük meg, és helyezzük az ellenkező oldalra. (Nem feltétlenül szükséges, de így a tészta jobb szerkezetű lesz)

1,5 óra elteltével kikenünk egy sütőtálat repceolajjal, óvatosan beleöntjük a tésztát, lefedjük, és még 30 percig kelni hagyjuk.

Közben megmossuk és falatnyi darabokra vágjuk a sárgabarackot és a cseresznyét.

Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra, felső/alsó sütéssel.

Ezután megkenjük a kezünket bőven repceolajjal, és ujjainkkal sok kis lyukat nyomunk a tésztába.

Az édes focaccia tetejére tesszük a gyümölcsöt, megszórjuk a morzsával, és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Tipp: A cseresznyés-sárgabarackos focaccia önmagában is nagyon finom, de egy kis vajjal vagy vaníliaszósszal is remekül tálalható.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Fekete-erdő tartlet

Csokis mandulás őzgerinc

Szilvás-diós rétes

Téli mázas-diós kockák

Répás süti csészében

Diós krémes süti

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".