• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Csokis mandulás őzgerinc

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 120 g vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 100 g olvasztott étcsokoládé
  • 150 g darált mandula
  • 40 g liszt
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 50 g baracklekvár

Díszítéshez

  • 150 g olvasztott étcsokoládé
  • 50 g egész vagy szeletelt mandula

 

Elkészítés

Készítsük elő az őzgerinc formát, kenjük ki vajjal és szórjuk meg liszttel. A sütőt 170 fokra melegítsük elő.

Válasszuk szét a tojásokat. A vajat, a vaníliás cukrot és a sót keverjük ki habosra. Lassan adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd egyenként a tojások sárgáját is. A tojásfehérjét verjük kemény habbá a kristálycukorral, majd forgassuk a csokis részhez. A mandulát keverjük össze a liszttel és adjuk a tésztához.

A masszát öntsük a formába, és az előmelegített sütőben a középső rácson 170°C-on kb 1 órán át süssük. 

Ha kihűlt, baracklekvárral vékonyan kenjük meg a tetejét, majd olvasztott csokoládéval és mandulával díszítsük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Diós-nugátos kekszek

Cukkinis-almás sütemény

Banánkenyér

Túrós-mandulás fonatok

Szilvás-barackos galette

Gyömbéres-citromos brownie cukormázzal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".