• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Téli mázas-diós kockák

Hozzávalók

Egy kb. 47 x 39 cm-es tepsihez

  • 8 tojás
  • 300 g lágy vaj
  • 300 g Koronás Kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 300 g olvasztott étcsokoládé
  • 270 g darált dió
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 140 g liszt

A mázhoz:

  • 75 ml téli tea két teafilterrel
  • 500 g Koronás Porcukor 
  • 5 ek rum

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ezután hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a diót és a sütőporral simára kevert búzalisztet, és jól elkeverjük. Végül beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és kb.170°C-on kb.30-35 percig sütjük.

75 ml vizet felforralunk, és 2 téli tea filtert hagyunk ázni benne kb 15 percig. A rumos mázhoz a porcukrot a rummal és a teával simára keverjük. Csak annyi teát adjunk hozzá, hogy szép, sűrű masszát kapjunk. Kenjük meg a mázzal a még langyos süteményt, és hagyjuk megszáradni, majd vágjuk kisebb kockákra.

Sütisdobozban akár 2 hétig is eltartható.
 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres-mandulás fehércsokis galette

Mandulás-kakaós huszárcsók

Málna tiramisu

Mini tejpite

Citromrolád

Citromos-ricottás rizsfelfújt

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".