• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Áfonyás piskótatekercs

Hozzávalók

Adagok: 15
Elkészítési idő: 25 perc (hűtési idő nélkül)

A piskótához

  • 6 tojás
  • 180 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 6 evőkanál ásványvíz
  • 180 g liszt

A töltelékhez:

  • 200 g áfonyalekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 200 g túró
  • 100 g natúr joghurt
  • 200 ml tejszínhab
  • Fél bio citrom héja
  • 10 zselatinlap

Tipp: Ízesítsük a tölteléket 2 evőkanál levendulasziruppal.

A tetejére:

  • 125 ml tejszínhab
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál Koronás Porcukor
  • 50 g kókuszreszelék
  • ehető virágok

Elkészítés

Piskóta:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, felső/alsó sütéssel. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.

A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval 10 percig verjük.

Hozzáadjuk az ásványvizet.

A lisztet átszitáljuk, kanalanként hozzáadagoljuk, és összekeverjük.

A keveréket egyenletesen eloszlatjuk az előkészített tepsiben, és az előmelegített sütő alsó harmadában 12 percig sütjük.

Egy konyharuhát megszórunk porcukorral, és a piskótát a sütőből kivéve közvetlenül erre fordítjuk rá. Óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt, majd újra ráterítjük a piskótára. A roládot a sütőpapírral együtt feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez:

A tejszínt kemény habbá verjük.

A zselatinlapokat 5 percig hideg vízben áztatjuk.

A túrót, a natúr joghurtot, az áfonyalekvárt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat összekeverjük.

A zselatint jól kinyomkodjuk, és egy edényben, alacsony hőfokon megolvasztjuk.

A fehér massza egyharmad részét belekeverjük a feloldott zselatinba, és addig melegítjük, amíg a keverék folyékony nem lesz. A maradék túrós keverékhez adjuk, és jól elkeverjük.

Óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot. A krémet hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Amint a krém megszilárdult, óvatosan kitekerjük a piskótatésztát, és eltávolítjuk a sütőpapírt.

Óvatosan megkenjük a krémmel a piskótát, és óvatosan újra feltekerjük.

A piskótatésztát fóliába tekerjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A tetejére:

A tejszínt a vaníliás cukorral és a porcukorral kemény habbá verjük, és a piskótára kenjük.

A kókuszreszeléket egy tapadásmentes serpenyőben rövid ideig pirítjuk - amint illatozni kezd, mielőtt megbarnulna - kivesszük a serpenyőből, és hagyjuk kihűlni.

A piskótatekercset megszórjuk a kókuszreszelékkel, és az ehető virágokkal díszítjük.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Túrós-grízes palacsinta

Francia toast

Florentin keksz

Rumos-narancsos kókusztorta

Almás-diós crumble

Rusztikus-málnás sajtkrémpite

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".