• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Túrógombóc eperröszterrel

Hozzávalók

  • 75 dkg túró
  • 2 csipet só
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 evőkanál Koronás Kristályukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Az eperröszterhez

  • 25 dkg eper
  • 15 dkg Koronás Kristálycukor

Elkészítés

A morzsa készítésével kezdjük: a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk zsemlemorzsát és kevergetve halványbarnára pirítjuk. Egy kerámiatálba szedjük a morzsát.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a sóval, cukorral kemény habot verünk. Ezt követően hozzákeverjük a sárgáját, majd óvatosan belekeverjük a túrót és lisztet. Félretesszük addig, míg egy nagyobb lábasban vizet melegítünk, a vizet megsózzuk. Ha lobog, nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk és a vízben kifőzzük. Miután a víz felszínére feljöttek még 2 percig főzzük a gombócokat, majd a morzsával összeforgatjuk őket.

A röszter: egy világos aljú lábast válasszunk, amibe ha beleszórjuk a cukrot, jól elterül, kb 2–3 mm vastagon fedi az edény alját. Alacsony lángon, kevergetés nélkül, időnként megrázogatva a lábast karamellt készítünk, majd felöntjük 1 dl meleg vízzel, hagyjuk hogy felolvadjon benne a karamell. Végül hozzáadjuk az epreket és pár perc alatt készre főzzük a rösztert.

A gombócokat tányérokra szedjük, az eperröszterrel tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mogyorós kiflik

Szilvalekváros- mogyorós csavart süti

Gluténmentes (GM) amerikai palacsinta mentás eperszósszal

Répás-mogyorós virágok

Diós-nugátos kekszek

Duplacsokis-narancsos cantuccini

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".