• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Almarózsa

Hozzávalók

  • 27,5 dkg leveles tészta (1 csomag)
  • 4 ek alma/birs vagy baracklekvár
  • 2 alma
  • 3 dl víz
  • 3 ek Koronás Kristálycukor
  • 1 tk fahéj
  • fél citrom facsart leve
  • Koronás porcukor a díszítéshez

Elkészítés

Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiszedjük és vékony szeletekre vágjuk. A vizet a cukorral, a fahéjjal, a citromlével felforraljuk, majd beletesszük az almaszeleteket és 2 percig főzzük. Leszűrjük. A leveles tésztát kitekerjük és hosszában 6 cm széles csíkokra vágjuk, majd keresztben elfelezzük ezeket. A tésztadarabokat megkenjük a lekvárral, az almaszeleteket elcsúsztatva ráfektetjük, a csíkok szélét felhajtjuk, picit rányomkodjuk az almákra, majd óvatosan feltekerjük, így mint egy rózsabimbó úgy néz ki. Szilikonos muffinformákba ültetjük,  vagy muffinpapírba és fém formába. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Almás-diós crumble

Forralt boros sütemény

Sárgabarackos lepény túróval

Gesztenyés fehércsoki-szalámi

Karácsonyi kuglóf

Málnás lepény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".